Serowe crostini z pomidorami
Potrzebne będą:
- bułka typu ciabatta
- cienkie plastry żółtego sera
- pomidory
- świeża bazylia
- oliwa z oliwek
- sól morska gruboziarnista
Bułkę kroimy na kromki grubości 1-1,5 cm. Pomidory kroimy w dużą kostkę, usuwając ziarna i układamy na pieczywie. Solimy, posypujemy posiekanymi listkami bazylii i delikatnie skrapiamy oliwą. Całość przykrywamy serem. Gotowe układamy na blasze wyłożonej papierem, pieczemy około 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż grzanki będą rumiane, a ser się rozpuści.
To prosta i doskonała przekąska, ale również śniadania, a w moim przypadku nawet kolacja. Celowo nie podałam ilości składników, w moim domu zawsze jest za mało.
Idę teraz delektować się latem i zabawą w ogrodzie, chwila relaksu i dalej do pracy.
Ściskam Wszystkich Ilona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz