(post sponsorowany)
Jakiś czas temu otrzymałam kilka fantastycznych przypraw do przetestowania. Przyprawy Świata bo o nich mowa poznałam kilka lat temu, zakochałam się w ich smaku, więc jak dostałam propozycję by je Wam przedstawić, nie miałam problemu co i jak zaprezentować.
Przyprawy podzieliłam na kilka dań. Dzisiaj pomidory z bazylią i czosnkiem, jedna z moich ulubionych, idealnie wpasowała się w pomysł na obiad. Risotto z selerem naciowym i pomidorami w kilku odsłonach. Proste danie i fantastyczne w smaku.
Risotto z selerem naciowym i pomidorami
Potrzebne będą:
- 1 szklanka ryżu
- kilka pomidorków koktajlowych
- 3 szklanki bulionu
- 4-5 łodyg selera naciowego
- suszone pomidory (przepis)
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- pomidory z bazylią i czosnkiem "Przyprawy Świata"
- sól
- oliwa aromatyzowana czosnkiem
- masło
Na patelni rozgrzewamy oliwę aromatyzowaną czosnkiem i podsmażamy pokrojony w talarki seler naciowy. Następnie dorzucamy ryż i prażymy, aż stanie się przeźroczysty. Po chwili zalewamy częścią bulionu, kiedy ryż go wchłonie, ponownie zalewamy bulionem. Czynność powtarzamy, aż uzyskamy odpowiednią miękkość ryżu. Dokładamy pomidory suszone, koncentrat pomidorowy i podsmażamy. Na koniec dokładamy pomidorki koktajlowe pokrojone w ćwiartki i doprawiamy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem "Przyprawy Świata" oraz łyżką masła. W razie potrzeby można dosolić.
Smacznego
W mojej szufladzie znajdziecie wiele ciekawych przypraw. Oto kilka z nich, które wraz z firmą Przyprawy Świata będę dla Was smakowała. Już wkrótce kolejne smaczne dania.
Tym czasem zapraszam gorąco do zapoznania się z bogatą ofertą przypraw.
Czekam na Wasze komentarze, a może już znacie tą firmę? Jeżeli tak, który ze smaków jest Wasz ulubiony. Piszcie do mnie.
Ściskam Ilona
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz