Dzisiaj poczęstuję Was wpisem z magazynu Pasje i Smaki.
Nasze maleństwa z dnia na dzień rosną. Obserwują, uczą się coraz więcej, naśladują nas i powielają nasze przyzwyczajenia. Kiedy czytamy bajkę lub oglądamy film lubimy mieć pod ręką przekąski.
Bardzo proszę.
Moja dzisiejsza propozycja jest bardzo smaczna i zdrowa.
Jarmuż pieczony z powodzeniem zastąpi tłuste chipsy i właśnie tym możemy poczęstować pociechę.
Chipsy jarmużowe
Potrzebne będą:
- świeży jarmuż
- sól himalajska
- oliwa z oliwek
Następnie wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 10 min.
Zielenina musi być chrupiąca.
Ściskam
Ilona ♥
muszę koniecznie i ja spróbować je zrobić! a gdzie dostałaś jarmuż?
OdpowiedzUsuńTen ze zdjęcia kupiłam w markecie w Anglii, a na co dzień mam z ogrodu :)
UsuńZrobiłam, dla mnie pyyycha. Monia
OdpowiedzUsuń