Kilka dni minęło i nareszcie zabrałam się za pastę.
Aby nie przedłużać...
Pasta jajeczna podstawowa i potrójnie pomidorowa
Potrzebne będą:
- jajka
- majonez
- sól selerowa
- piprz
- pół łyżeczki musztardy
- pół łyżeczki koncentratu pomidorowego
- kilka pomidorów suszonych
- przyprawa: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Jajka ( oczywiście od szczęśliwych kurek ) gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki. Ugniatamy widelcem i dodajemy po łyżce majonezu, aby stworzyć pastę. Musimy pamiętać, że jajka wchłoną część majonezu i dodać odrobinę więcej, aby nie była sucha. Kolejny krok to przyprawy. Sól selerowa, pieprz i musztarda. Mieszamy dokładnie i mamy gotową wersję podstawową.
Teraz odkładamy do drugiego pojemnika połowę pasty jajecznej, dokładamy koncentrat pomidorowy, posiekane pomidory suszone i przyprawiamy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Mieszamy, aby składniki się połączyły i gotowe...
Celowo nie podaję ilości jaj oraz majonezu. Ponieważ robimy tyle pasty ile potrzeba. Na zdjęciu widać ilość przypraw i dodatków na 5 jaj. W razie pytań piszcie, chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
Oto dwie propozycje pasty jajecznej. Lubię także pastę na zielono, z bardzo dużą ilością zielonej pietruszki oraz świeżej bazylii,doprawioną czubrycą zieloną (zamiast soli). Pyszna i zdrowa. Polecam.
Tym czasem uciekam i ściskam Wszystkich gorąco.
Ilona
wyglada smakowicie, niewiem czy uda sie mi tak samo zrobic ale dziekuje za pomoc...Camilla xxx
OdpowiedzUsuńUda się uda... to nic skomplikowanego. Pozdrawiam i czekam na wieści.
UsuńJezeli to smakuje tak jak wyglada to dziekuje - nie skorzystam
OdpowiedzUsuńwyglad nie zacheca,prosze skorzystac z rad jakiegos stylisty kulinarnego bo zdjecia sa tragiczne
pozdrawiam
Janusz
a niby jak ma wyglądać pasta?
UsuńTy jesteś kolego nie poważny :D stylista zasrany
OdpowiedzUsuń