Naleśniki ze szpinakiem i pomidorami
Potrzebne będą:
- 10 naleśników (kliknij na przepis)
- duże opakowanie świeżego szpinaku
- ser typu feta
- 1-2 duże pomidory
- papryka marynowana (pół litrowy słoik)
- przyprawy: suszony tymianek, pieprz świeżo mielony, czosnek (2-3 ząbki), sól
- oliwa
- opcjonalnie: parówki
Pomidory obieramy ze skóry po czym kroimy w kostkę, paprykę również. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i dokładamy pokruszony ser typu feta, przyprawiamy tymiankiem pieprzem, odrobiną soli ( tu ostrożnie bo feta jest słona). Po około 10 minutach dokładamy liście szpinaku oraz wyciśnięty czosnek.
Smażymy chwilę i farsz gotowy.
Następnie układamy naleśniki na talerzu z porcją farszu i zwijamy. Czasami lubię dołożyć pół, ciepłej parówki.
Zwiniętego naleśnika ozdabiamy pomidorkiem i gotowe.
Życzę smacznego i ściskam gorąco
Ilona
Lubię te naleśniki, ale nigdy nie łączyłam ich z parówką ;) Może się zainspiruję!
OdpowiedzUsuńKoniecznie. Jest mi niezmiernie miło inspirować. Mam nadzieję, że zasmakuje :) Pozdrawiam i nie mogę doczekać się opinii.
Usuńtakie pyszne nadzienie - mmm naleśniczki <3
OdpowiedzUsuńPolecam :) i serdecznie dziękuję za odwiedziny.
Usuń