Wieczór sprzyja uzupełnianiu przepisów, więc warto to zrobić. Cały dzień piękne słońce i szkoda mi było chwil. Dzieciaki szalały na placu zabaw jaki zorganizowaliśmy im w ogrodzie, ja biegałam z aparatem, to do sernika, to do skoczków trampolinowych lub piaskownicy. Śmichu przy tym pełno. Potem kawa wspomniany sernik i ... nastał wieczór.
Teraz mam masę zdjęć i tylko pozostało uzupełniać tekst. Poza tym chciałabym podzielić się z Wami przepisami z magazynu.
Dzisiaj faszerowane pieczarki, przekąska, danie, które w mojej rodzinie jest na każdym spotkaniu. Osobiście, uwielbiam.
Faszerowane pieczarki
Potrzebne będą:
- 6 dużych pieczarek
- 2 duże, czerwone cebule
- 1 ząbek czosnku
- pęczek pietruszki
- 1 jajo od szczęśliwej kurki
- sól, pieprz, majeranek
- ziołowa bułka tarta
- oliwa + masło
Jutro zaczynam bieganie po ciekawych i kreatywnych dla mnie miejscach. Na instagramie (KLIK) możecie podglądać mój dzień. Strzelam fotki jak opętana, wraz z moim bobasem wybraliśmy się podróż poszukując nowych smaków.
Ściskam Was i zaglądajcie do mnie.
Ilona
Bardzo fajne wydanie faszerowanych pieczarek, chyba tam widzę jeszcze jakąś wędlinę, której nie ma wśród składników ;) Zapraszam do dodania wpisu do akcji Pieczarkowy Tydzień 2014 :)
OdpowiedzUsuńKiedyś dostałam przepis, ale całkowicie o nim zapomniałam.
OdpowiedzUsuńNAROBIŁAŚ MI APETYTU! :))
Uściski,
I.